Pavel Luňáček

Pálená střešní taška - léty osvědčený materiál

Když se řekne tradiční střešní krytina, většina si hned vzpomene na pálené střešní tašky.


Jsou po mnoho let velmi oblíbenou střešní krytinou a jejich popularita stále roste. Není divu, tento materiál má spoustu předností, mezi něž patří barevná stálost a dlouhá životnost.

Nejpopulárnější střešní krytina

Pálené tašky mají několik výhod. Především lze vyzdvihnout jejich velmi dlouhou životnost, střecha z pálených tašek vydrží 80 - 100 let. Jsou trvanlivé, stálobarevné a dobře odolávají nízkým teplotám. Tašky mají velmi dobré tepelné i zvukové izolační vlastnosti a nehromadí se v nich statická elektřina. Díky svým vlastnostem jsou vhodné na většiny typů střech se sklonem od 22°. Velmi dobře se hodí na střechy podkrovních bytů, u kterých je potřeba řešit ochranu proti nadměrnému přehřívání střešního pláště a venkovnímu hluku.

Povrchová úprava pálených střešních tašek

U pálené tašky patří stále k nejžádanějším červená barva, je to z části proto, že základní odstín bývá nejlevnější. Náročnější zákazníci si mohou vybrat buď glazuru, nebo engobu. Engoba je barevná povrchová úprava, která se vyznačuje matným, někdy až pololesklým povrchem. Jedná se o tenký povlak z jílu s příměsí přírodních oxidů kovů. Výrobek se následně vypaluje. Glazura je povrchová úprava stejně jako engoba, ale použité jíly obsahují větší podíl sklovitých příměsí. Výsledkem je vysoký lesk. Obě povrchové úpravy poskytnou taškám hladší povrch, díky čímž se tolik neznečišťují.

Pálená taška v mnoha různých barvách

Zákazník již dávno není odkázán pouze na klasickou červenou barvu. Dnes výrobci nabízí tašky v různých barevných variantách a tak lze každou střechu sladit s daným prostředím. Barevnost tašek se nemění, jsou trvalé a velmi dobře odolávají působení přírodních vlivů.

Šetrně a ekologicky

Pálené střešní tašky jsou vyráběny z čistě přírodního a ekologického materiálu jakými jsou hlína, jíl a voda. Při výrobě se nepoužívají žádné chemické přísady ani jiné škodliviny. Pálené tašky se dají snadno zrecyklovat.

+420 777 800 181